Αγκιναροπιτάκια με μάραθο και μυζήθρα

Αγκιναροπιτάκια με μάραθο και μυζήθρα

20 λεπτά
Εύκολη
Για 8 πιτάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Για 8 πιτάκια

Βήμα 1

Ανακατεύετε τις αγκινάρες, τα τυριά, τα αρωματικά, το αλάτι και το πιπέρι.

Βήμα 2

Κόβετε κάθε φύλλο σφολιάτας σε 4 λωρίδες. Απλώνετε τη γέμιση στη μισή λωρίδα σφολιάτας και σκεπάζετε με την υπόλοιπη. Κλείνετε κάθε πιτάκι καλά στις άκρες με πιρούνι.

Βήμα 3

Τοποθετείτε τα αγκιναροπιτάκια σε λαδωμένο ταψί και τα αλείφετε με τον κρόκο αβγού. Πασπαλίζετε με σουσάμι και τα ψήνετε στους 180° C για περίπου 15 – 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρετε τα πιτάκια ζεστά.

Τρείς διαφορετικοί τρόποι αλείμματος για να διαλέξετε αυτόν που σας ταιριάζει!

Περισσότερα Μυστικά ζύμης

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 πακέτο Σφολιάτα Χρυσή Ζύμη
250 γρ. πάτοι αγκινάρας, κομμένοι σε μικρά κυβάκια
3 κ. σούπας μάραθος και μαϊντανός ψιλοκομμένοι
και ανακατεμένοι
6 κ. σούπας κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 φλιτζ. ξυνομυζήθρα, θρυμματισμένη
1 κρόκος αβγού, ανακατεμένος με 1 κ. γλυκού νερό
2 κ. σούπας σουσάμι
αλάτι, πιπέρι

Δεν έτυχε..Πέτυχε!

Χρυσή Ζύμη