Αμυγδαλωτά πιτάκια με αμαρέτο

Αμυγδαλωτά πιτάκια με αμαρέτο

Για 28-30 πιτάκια
εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

εύκολη

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Ξεπαγώνετε το φύλλο κρούστας για γλυκά σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης του. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, τα αμύγδαλα σε πούδρα, το αλεύρι και τα αυγά για 2- 3 λεπτά. Ρίχνετε το λικέρ και τα αμύγδαλα φιλέ και ανακατεύετε με μια σπάτουλα.

Βήμα 2

Κόβετε τα φύλλα κρούστας στη μέση (κάθετα), αλείφετε ένα κομμάτι φύλο με βούτυρο και βάζετε ένα κουτάλι γέμιση. Τυλίγετε το φύλλο σε ρολό, (σαν μπουρεκάκι) κλείνοντας τις άκρες προς τα μέσα. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με όλα τα φύλλα. Πασπαλίζετε τα πιττάκια με αμύγδαλο φιλέ και τα αραδιάζετε σε καλά βουτυρωμένα ταψιά.

Βήμα 3

Ψήνετε για περίπου 20 – 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αν θέλετε, πριν τα σερβίρετε τα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

125 γρ. βούτυρο λιωμένο, για το άλειμμα των φύλλων
Για τη γέμιση
185 γρ. βούτυρο μαλακό
185 γρ. ζάχαρη άχνη
185 γρ. αμύγδαλα σε πούδρα
45 γρ. αλεύρι
3 αυγά
2 – 3 κ. σούπας λικέρ αμαρέτο
75 γρ. αμύγδαλα φιλέ καβουρντισμένα και λίγα για το γαρνίρισμα
λίγη άχνη (προαιρετικά)