Ανοιχτά ταρτάκια με παντζάρια και γκοργκοντζόλα

Ανοιχτά ταρτάκια με παντζάρια και γκοργκοντζόλα

20 λεπτά
Για 15 ταρτάκια
Εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Εύκολη

Βήμα 1

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180° C. Απλώνετε σε έναν πάγκο εργασίας ένα φύλλο κρούστας το βουτυρώνετε και το πασπαλίζετε με λίγη παρμεζάνα. Επαναλαμβάνετε με τα υπόλοιπα φύλλα. Τα κόβετε σε κομμάτια 5 x15 εκ., τα τοπο- θετείτε σε ταψί με λαδόκολλα και με πιρούνι τα τρυπάτε.

Βήμα 2

Τα ψήνετε για 6 – 8 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τα αφήνετε να κρυώσουν.

Βήμα 3

Τρίβετε τα παντζάρια και τα ανακατεύετε με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και θυμάρι. Μοιράζετε το μείγμα στα ταρτάκια. Θρυμματίζετε λίγη γκοργκοντζόλα πάνω σε κάθε ταρτάκι. Γαρνίρετε με λίγο θυμάρι και σερβίρετε.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

6 – 7 Φύλλα κρούστας για πίτες Χρυσή Ζύμη
| 450 γρ.
100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
4 – 5 παντζάρια, βρασμένα
λίγο ελαιόλαδο
300 γρ. γκοργκοντζόλα
λίγο θυμάρι
αλάτι και
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 κ. σούπας παρμεζάνα,
τριμμένη