Ανοιχτή κολοκυθόπιτα με τυριά και κουκουνάρι

Ανοιχτή κολοκυθόπιτα με τυριά και κουκουνάρι

1 ώρα
Για ένα ταψί
Εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Εύκολη

Βήμα 1

Περνάμε από τρίφτη τα κολοκυθάκια (κρατώντας 1-2 που τα κόβουμε σε λεπτές φέτες). Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν για 1½-2 ώρες.

Βήμα 2

Τρίβουμε σε μπολ τα τυριά μας, προσθέτουμε τα αβγά, τη φρυγανιά, το γάλα, το ελαιόλαδο, τα κολοκυθάκια, την πάπρικα και το πιπέρι και ανακατεύουμε. Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και στρώνουμε 1 φύλλο Σφολιάτα Χρυσή Ζύμη έτσι ώστε να καλύψουμε και τα τοιχώματα. Ρίχνουμε τη γέμιση, τη στρώνουμε ομοιόμορφα, τοποθετούμε από πάνω τις λεπτές φέτες κολοκυθιού και σκορπίζουμε το κουκουνάρι (προαιρετικά το καβουρδίζουμε ελαφρά).

Βήμα 3

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190°C για 1 ώρα περίπου.

Μυστικά και τεχνικές για τις δημιουργίες σας!

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 φύλλο Σφολιάτα Χρυσή Ζύμη
1 κιλό κολοκυθάκια
1/2 κιλό φέτα
150 γρ. κασέρι
4 αβγά
1 φλ. του τσαγιού γάλα φρέσκο με χαμηλά λιπαρά
3 κ.σ. λάδι
2-3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
2 κ.σ. κουκουνάρι
πάπρικα
μαύρο πιπέρι
ελαιόλαδο για το άλειμμα του φύλλου

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πίτες
Τάρτες