Ανοιχτή πίτα λαχανικών με μυρωδικά

Ανοιχτή πίτα λαχανικών με μυρωδικά

Για 1 μεγάλο/βαθύ ταψί
Μέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας δυσκολίας

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Βγάζουμε το Χωριάτικο φύλλο Χρυσή Ζύμη από την κατάψυξη και το αφήνουμε να ξεπαγώσει πλήρως σε θερμοκρασία δωματίου.

Βήμα 2

Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε όλο το κρεμμύδι και το πράσο σε μέτρια φωτιά για 5΄ μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο, την πι- περιά, την αγκινάρα και το κολοκύθι και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 5΄ ή μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει η γέμιση. Κατόπιν, ανακατεύουμε μέσα τον μαϊντανό και τον άνηθο.

Βήμα 3

Αλείφουμε το ταψί με το λάδι σκόρδου. Ανοίγουμε τη συ- σκευασία Χωριάτικο φύλλο Χρυσή Ζύμη και απλώνουμε το πρώτο φύλλο στη βάση, φροντίζοντας οι άκρες του να προεξέχουν από τα πλαϊνά. Το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και από πάνω στρώνουμε ένα ένα τα υπόλοιπα φύλλα που επίσης αλείφουμε με λάδι. Προψήνουμε για 10΄. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, απλώνουμε τη γέμιση και ψήνουμε για άλλα 20΄ ή μέχρι τα φύλλα να ροδοκοκκινίσουν.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο με σκόρδο
  • 1 φλιτζ. έ.π. ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων

 

Για τη γέμιση

  • 1 φλιτζ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια, σε φετούλες
  • 2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 2 πράσα, ψιλοκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 4 πιπεριές Φλωρίνης, ψιλοκομμένες
  • 8 καρδιές αγκινάρας από βαζάκι, ψιλοκομμένες
  • 8 κολοκύθια, ψιλοκομμένα
  • 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες, σε κυβάκια
  • 2 ματσάκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο