Ανοιχτή Σπανακόπιτα

Ανοιχτή Σπανακόπιτα

30 λεπτά
Για 4 άτομα
Εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Εύκολη

Ανοιχτή Σπανακόπιτα

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 190 βαθμούς στον αέρα. Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο. Βάζουμε το σπανάκι σε δόσεις ενώ το σπάμε με τα χέρια μας, μέσα στο τηγάνι και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά του. Δεν θέλουμε η σπανακόπιτα μας να έχει καθόλου υγρασία για 5-7 λεπτά. Βάζουμε και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να πέσει ο όγκος από το σπανάκι και να δέσει η γέμιση μας. Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά.

Βήμα 2

Ψιλοκόβουμε τα αρωματικά μας. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο, το δυόσμο και τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι. Προσθέτουμε και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Σπάμε με τα χέρια μας μέσα τη μισή φέτα, ξύσμα από 1 λεμόνι, τα 2 αυγά, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και η γέμιση μας είναι έτοιμη. Παίρνουμε ένα ταψί και στρώνουμε λαδόκολλα. Στρώνουμε 1 φύλλο κουρού στη λαδόκολλα. Απλώνουμε τη γέμιση από πάνω. Τυλίγουμε τις άκρες προς τα μέσα δημιουργώντας ένα μικρό φάκελο. Βάζουμε το τυρί κρέμα σε διάφορα σημεία πάνω στην πίτα. Σπάμε και την υπόλοιπη φέτα από πάνω. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε τη πίτα με 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο.

Βήμα 3

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 για 25-30 λεπτά σε υψηλή σχάρα. Όταν είναι έτοιμη, αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά. Κόβουμε τη σπανακόπιτα σε κομμάτια και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγο ελαιόλαδο, πιπέρι και μυρωδικά.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

800 γρ. φρέσκο σπανάκι
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
250 γρ. φέτα
2 αυγά
150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
200 γρ. τυρί κρέμα
1/3 του μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
ξύσμα από 1 λεμόνι
1-2 μάτσα δυόσμο