Ανοιξιάτικα σφολιατίνια με πέστο και ντομάτα

Ανοιξιάτικα σφολιατίνια με πέστο και ντομάτα

Μέτριας Δυσκολίας
Για 12 σφολιατίνια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Για 12 σφολιατίνια

Βήμα 1

Παίρνετε τα 2 φύλλα σφολιάτας και τα κόβετε σε 12 δίσκους 10-12 εκ. Τοποθετείτε τους δίσκους της σφολιάτας σε 12 στρογγυλά τσέρκια ώστε να καλυφθούν οι πάτοι και το 1/3 από τα πλαϊνά τους. Απλώνετε πάνω στην κάθε βάση φετάκια μοτσαρέλας κι από πάνω λίγη σάλτσα πέστο. Μοιράζετε πάνω σε κάθε τσέρκι 2-3 ροδέλες ντομάτας και λίγο σκόρδο (προαιρετικά).

Βήμα 2

Αλατοπιπερώνετε την επιφάνεια στα σφολιατίνια και περιχύνετε με λίγο λάδι. Τα ψήνετε στους 200°C για 25’-30’ περίπου μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρείτε τα τσέρκια, γαρνίρετε με φύλλα βασιλικού (προαιρετικά) και σερβίρετε αμέσως.

Tip

Αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε εύκολα σπιτική σάλτσα πέστο! Θα χρειαστείτε: ½ φλιτζάνι φύλλα βασιλικού πλυμένα και στραγγισμένα, 4 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι, 3-4 σκελίδες σκόρδου λιωμένες, ½ φλιτζάνι παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη, 2/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο. Χτυπάτε τα φύλλα βασιλικού με λίγο αλατοπίπερο σε μπλέντερ ή σε μίξερ και τα πολτοποιείτε. Κατόπιν προσθέτετε το κουκουνάρι, το σκόρδο και την παρμεζάνα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνετε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο, χτυπώντας μέχρι να γίνει λείο το πέστο. Το διατηρείτε σε βαζάκι στο ψυγείο.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 συσκευασία Σφολιάτα Χρυσή ζύμη
μοτσαρέλα 400 γρ. κομμένη σε φετάκια
σάλτσα πέστο (με σκόρδο και βασιλικό) 6 κουταλιές της σούπας έτοιμη ή σπιτική
ντομάτες 2-3 κομμένες σε ροδέλες
σκόρδο 2-3 σκελίδες κομμένες σε λεπτές φέτες (προαιρετικά)
βασιλικός μερικά φυλλαράκια (προαιρετικά)
ελαιόλαδο 2-3 κουταλιές της σούπας
αλάτι όσο θέλετε
πιπέρι φρεσκοτριμμένο