Ατομικές χειμωνιάτικες κοτόπιτες

Ατομικές χειμωνιάτικες κοτόπιτες

Για 20 περίπου πυρίμαχα
Μέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας δυσκολίας

Βήμα 1

Τοποθετείτε τα φιλέτα κοτόπουλου σε βαθύ σκεύος, περιχύνετε με τον ζωμό και όταν πάρει βράση σκεπάζετε με καπάκι και μαγειρεύετε για περίπου 10 λεπτά. Στραγγίζετε τον ζωμό και τον κρατάτε στην άκρη. Σε ξεχωριστό σκεύος λιώνετε το βούτυρο και προσθέτετε το αλεύρι. Ανακατεύετε να μαγειρευτεί για λίγο και προσθέτετε τον ζωμό κοτόπουλου συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Βήμα 2

Ρίχνετε το κρασί και βράζετε για 5 λεπτά ώστε να εξατμιστείτο αλκοόλ. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζετε για ακόμη 5 λεπτά. Απομακρύνετε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτετε τη γραβιέρα, τα μυρώνια ή τον μαϊντανό και αλατοπίπερο. Ρίχνετε τα καρότα, τον αρακά και τα πράσα σε νερό που βράζει, και αφήνετε μέχρι να μαλακώσουν και τα στραγγίζετε.

Βήμα 3

Κόβετε το κοτόπουλο σε κυβάκια και το ανακατεύετε με τα λαχανικά. Μοιράζετε το μείγμα σε πυρίμαχα σκεύη και περιχύνετε με τη σάλτσα που φτιάξατε. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180° C, στον αέρα. Αλείφετε τις άκρες των σκευών με νερό, σκεπάζετε με τα σφολιατάκια βουτύρου και πιέζετε να κλείσουν. Αλείφετε τη ζύμη με το αυγό.

Βήμα 4

Ψήνετε για 20 – 25 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν και να ροδοκοκκινίσουν. Σερβίρετε τις κοτόπιτες ζεστές.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
6 φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου
500 ml ζωμός κότας, φρέσκος
ή από βιολογικό κύβο
50 γρ. βούτυρο ή ελαιόλαδο
50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 ml κρέμα γάλακτος
200 ml λευκό κρασί
100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
½ ματσάκι μυρώνια ή μαϊντανός, ψιλοκομμένα
4 καρότα μικρά, ψιλοκομμένα
2 πράσα μικρά σε φέτες
125 γρ. αρακάς κατεψυγμένος
1 αυγό χτυπημένο με λίγο νερό για το άλειμμα
αλάτι, πιπέρι