Ατομικές πίτες με χειμωνιάτικα λαχανικά & γκοργκοντζόλα

Ατομικές πίτες με χειμωνιάτικα λαχανικά & γκοργκοντζόλα

Για 4 άτομα
Μέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας δυσκολίας

Βήμα 1

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200° C. Σοτάρετε τα κρεμμύδια και τα πράσα σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τις πατάτες, τα καρότα και την ρέβα και ανακατεύετε απαλά. Κόβετε το ένα φύλλο σφολιάτας στα τέσσερα. Λαδώνετε 4 πυρίμαχα σκεύη με ελαιόλαδο και τα καλύπτετε με τα κομμάτια σφολιάτας.

Βήμα 2

Σχηματίζετε μια στρώση από λαχανικά πάνω στο φύλλο, πασπαλίζετε με το μείγμα τυριών και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι μεταξύ των στρώσεων. Κόβετε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας σε τέσσερα τετράγωνα κομμάτια και σκεπάζετε με αυτά τις τέσσερις πίτες. Αν θέλετε μπορείτε να αφήσετε ανοιχτή την επιφάνεια, ώστε να ροδίσουν τα λαχανικά. Αν τα καλύψετε, χαράζετε την επιφάνειά τους. Κόβετε όση σφολιάτα εξέχει από τα σκεύη και τη χρησιμοποιείτε για διακόσμηση.

Βήμα 3

Ψήνετε τις πίτες για 30 – 35 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνειά τους.

Μυστικά και τεχνικές για τις δημιουργίες σας!

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

4 πατάτες μέτριες καθαρισμένες, βρασμένες μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και κομμένες σε ροδέλες
100 γρ. γραβιέρα χοντροτριμμένη
2 καρότα βρασμένα, κομμένα σε ροδέλες
2 πράσα, κομμένα σε ροδέλες
1 ρέβα βρασμένη, ψιλοκομμένη
200 γρ. γκοργκοντζόλα, θρυμματισμένη
2 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
2 κ. σούπας ελαιόλαδο και λίγο
για άλειμμα των πυρίμαχων
αλάτι, πιπέρι