Ατομικές ταρτ τατέν με γλυκάνισο

Ατομικές ταρτ τατέν με γλυκάνισο

Για 1 τάρτα
Δύσκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Δύσκολη

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Κόβουμε τα αχλάδια στη μέση και με κουταλάκια παριζιέν αφαιρούμε τα κουκούτσια. Αφαιρούμε με ένα μαχαιράκι το κοτσάνι και καρφώνουμε μέσα τη βανίλια. Παίρνουμε τον αστεροειδή γλυκάνισο και τον καρφώνουμε στη μέση του αχλαδιού, στη θέση των κουκουτσιών.

Βήμα 2

Τοποθετούμε στην επιφάνεια εργασίας τα κομμένα αχλάδια με την πλευρά του αστεροειδούς γλυκάνισου να ακουμπάει στην επιφάνεια. Παίρνουμε το φύλλο σφολιάτας, το ρίχνουμε πάνω από τα αχλάδια και το πιέζουμε μέχρι να πάρει το σχήμα των αχλαδιών. Μετά με ένα μαχαίρι κόβουμε περιμετρικά των αχλαδιών. Ξεφορμάρουμε τα αχλάδια με τη σφολιάτα και τα βάζουμε στο ψυγείο.

Βήμα 3

Για την καραμέλα: Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει καλά. Ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη και την αφήνουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να γίνεται καραμέλα, χωρίς να την ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο σιγά σιγά και ανακατεύουμε. Μετά παίρνουμε τα καλυμμένα με τη σφολιάτα αχλάδια και τα ρίχνουμε μέσα στην καραμέλα.

Βήμα 4

Βάζουμε το τηγάνι στο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά και αφήνουμε μέχρι να ροδίσει η ζύμη. Βγάζουμε από το φούρνο, αφαιρούμε τα αχλάδια με τη σφολιάτα, τα βάζουμε σε πιάτα και στο ίδιο τηγάνι με την καραμέλα, το οποίο έχουμε σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε το μίγμα καραμέλας πάνω από τα αχλάδια και σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 φύλλο σφολιάτας Χρυσή Ζύμη
4 αχλάδια καθαρισμένα
8 αστεροειδείς γλυκάνισους
2 κλωνάρια βανίλια κομμένα κατά μήκος στα τέσσερα
150 γραμμ. ζάχαρη
30 γραμμ.
βούτυρο 100 ml
κρέμα γάλακτος
Παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γλυκές
Τάρτες