Ατομικές τάρτες με τυριά, πιπεριές Φλωρίνης και κρέμα καπνιστής πιπεριάς

Ατομικές τάρτες με τυριά, πιπεριές Φλωρίνης και κρέμα καπνιστής πιπεριάς

18 λεπτά
Μέτριας Δυσκολίας
Για 16 τεμάχια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Για 16 τεμάχια

Για την κρέμα καπνιστής πιπεριάς

Αλέθουμε τα υλικά της κρέμας κόκκινης πιπεριάς με ένα multi και την αφήνουμε στο ψυγείο πριν τη χρησιμοποιήσουμε.

Για τις τάρτες

Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο της κουζίνας και τα κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι σε τρείς ίσες λωρίδες κατά μήκος της μεγάλης πλευράς και την κάθε λωρίδα σε τρία επιμέρους τετράγωνα. Για να φτιάξουμε τη βάση της κάθε τάρτας θα χρησιμοποιήσουμε τέσσερα τέτοια κομμάτια, απλώνοντάς τα σε ταρτιέρα διαμέτρου 10 cm. λαδώνοντας το κάθε φύλλο καλά πριν συνεχίσουμε με το επόμενο. Ετοιμάζουμε τη γέμιση θρυμματίζοντας τα λευκά τυριά, προσθέτουμε το τριμμένο cheddar, τα φρέσκα μυρωδικά τα δύο αβγά και το πιπέρι. Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ και γεμίζουμε την τάρτα με το μείγμα των τυριών και τελειώνουμε με τις κομμένες σε κύβους πιπεριές Φλωρίνης. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τα υπόλοιπα φύλλα. Ψήνουμε τις τάρτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 18 λεπτά. Τις σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου συνοδεύοντάς τες με την κρέμα καπνιστής πιπεριάς.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 συσκευασία Χωριάτικο φύλλο Χρυσή Ζύμη
2 άγρια σκόρδα ή φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κούπες πιπεριές Φλωρίνης ψημένες και κομμένες σε κύβους 1 εκ.
200 γρ. φέτα
250 γρ. τυρί cheddar τριμμένο
200 γρ. φρέσκια μυζήθρα
2 μεγάλα αβγά
πιπέρι και ελαιόλαδο
1 κρόκος αβγού χτυπημένος ελαφρά με 1 κ.σ. νερό

Για την κρέμα καπνιστής πιπεριάς
1 κούπα πιπεριές Φλωρίνης ψημένες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
1/4 από μία σκελίδα σκόρδο

Δεν έτυχε…Πέτυχε!