Ατομικό γαλακτομπούρεκο με καταΐφι

Ατομικό γαλακτομπούρεκο με καταΐφι

Για 8-10 άτομα
Μέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας δυσκολίας

Κρέμα

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με τη βανίλια. ΣΕ ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και τους κρόκους. Λίγο πριν βράσει το γάλα, ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών, ανακατεύουμε και αδειάζουμε πίσω στην κατσαρόλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και, μόλις δέσει και κοχλάσει η κρέμα, την αδειάζουμε σε ένα σκεύος και τη σκεπάζουμε με μεμβράνει για να μη σχηματιστεί κρούστα. Την αφήνουμε να κρυώσει καλά στο ψυγείο (4 ώρες).

Σιρόπι

Βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τη γλυκόζη για 4 λεπτά (από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός). Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

Συναρμολόγηση.

Αφρατεύουμε με τα χέρια μας το καταΐφι. Το απλώνουμε σε 8-10 βουτυρωμένες ατομικές φόρμες τάρτας, πιέζοντάς το προς τα τοιχώματα και προς τα κάτω. Ραντίζουμε με το βούτυρο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 30 λεπτά, έως ότου ροδίσει. Αποσύρουμε και σιροπιάζουμε. Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και τη μαλακώνουμε χτυπώντας τη στο μίξερ. Γεμίζουμε τις βάσεις καταϊφιού.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  • 200 γρ. βούτυρο αγελάδας

Κρέμα

  • 1 κιλό φρέσκο γάλα
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 12 κρόκοι αυγών
  • 80 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 κλωναράκι βανίλιας, σχισμένο στη μέση (κατά μήκος)

Σιρόπι

  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 350 γρ. νερό
  • 20 γρ. γλυκόζη