Μπαμπανέτσα

Μπαμπανέτσα

70 λεπτά
Για 1 ταψί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Βήμα 1

Καθαρίζετε, πλένετε και ψιλοκόβετε όλα τα χόρτα, τους προσθέτετε αλάτι και τα τρίβετε με τα χέρια σας. Τα στύβετε καλά να φύγει το νερό τους. Τρίβετε το τυρί σε κομματάκια και το ρίχνετε μέσα στα χόρτα μαζί με το πιπέρι. Λαδώνετε καλά ένα μεγάλο ταψί. Κάνετε ένα σφιχτό, ομοιογενή χυλό με δυόμισι ποτήρια καλαμποκάλευρο, ένα ποτήρι λάδι, λίγο αλάτι και νερό.

Βήμα 2

Τον απλώνετε στο ταψί και φροντίζετε να καλύψει καλά τον πάτο του. Προσθέτετε τα χόρτα, τα πατάτε ελαφρά και ρίχνετε το μισό ποτήρι λάδι. Κοσκινίζετε πάνω από τα χόρτα λίγο καλαμποκάλευρο ίσα ίσα να μη φαίνονται.

Βήμα 3

Με λίγο νερό και το υπόλοιπο λάδι ραντίζετε το χυλό να βραχεί καλά. Ψήνετε για 60′ στο φούρνο στους 200° – 250° C.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 συσκευασία Χωριάτικο φύλλο Χρυσή Ζύμη
1 ½ κιλό χόρτα διάφορα
400 γρ. φέτα σκληρή
2 ποτήρια λάδι
3 ½ ποτήρια καλαμποκάλευρο
λίγο πιπέρι
λίγο αλάτι