Μπακλαβάς με καρύδια και ξηρά φρούτα

Μπακλαβάς με καρύδια και ξηρά φρούτα

Yλικά για 4 ρολά
Μέτριας Δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας Δυσκολίας

Βήμα 1

Ανακατεύετε σε ένα μπολ τα καρύδια με τους χουρμάδες, τα βερίκοκα, τα φρουί γλασέ, την ινδική καρύδα και την κανέλα. Βουτυρώνετε ένα ταψί. Στρώνετε 4-5 βουτυρωμένα φύλλα το ένα επάνω στο άλλο. Απλώνετε το 1/4 από τη γέμιση.

Βήμα 2

Τυλίγετε σε χοντρό ρολό και το τοποθετείτε στο ταψί. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και την υπόλοιπη γέμιση φτιάχνοντας άλλα 3 ρολά. Τα τοποθετείτε κι αυτά δίπλα στο προηγούμενο.

Βήμα 3

Κόβετε εγκάρσια τα ρολά σε κομμάτια και τα περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο. Ψήνετε τον μπακλαβά στο φούρνο στους 150°-160°C 90’.

Βήμα 4

Ετοιμάζετε το σιρόπι ως εξής: Βράζετε όλα τα υλικά 10’-15’. Μόλις βγάλετε τον μπακλαβά καυτό, τον σιροπιάζετε. Γαρνίρετε με αμύγδαλα εφιλέ.

Βήμα 5

Αφήνετε τον μπακλαβά ν’ απορροφήσει όλο το σιρόπι και να κρυώσει καλά, πριν τον σερβίρετε.

Ιδέα

Το Φύλλο Κρούστας για Γλυκά Χρυσή Ζύμη είναι λεπτό σαν μετάξι, απορροφά όσο σιρόπι πρέπει και δουλεύεται εύκολα χωρίς να σπάει. Μη σκεπάζετε τον μπακλαβά για να παρεμείνουν τα φύλλα υπέροχα τραγανά.

Δείτε την τεχνική σιροπιάσματος στο ειδικό βίντεο που εφτιαξε η Χρυσή Ζύμη:

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Για τη γέμιση και τα φύλλα

2 συσκευασίες(2×450γρ.) ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ ΓΙΑ ΓΛΥΚΑ ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ
100 γρ. ινδική καρύδα τριμμένη
100 γρ. ξηρά βερίκοκα χοντροκομμένα
80 γρ. χουρμάδες χωρίς κουκούτσια ψιλοκομμένους
1/2 κιλό καρύδια χοντροκομμένα
100 γρ. φρουί γλασέ
500 γρ. φρέσκο βούτυρο γάλακτος λιωμένο
2 κουταλιές της σούπας κανέλα τριμμένη
αμύγδαλα εφιλέ, ελαφρά καβουρντισμένα για το γαρνίρισμα

Για το σιρόπι

1 1/2 κιλό ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
1 λεμόνι κομμένο στη μέση
350 γρ. γλυκόζη