Μπουρεκάκια με φέτα, ελιές και πιπεριές Φλωρίνης

Μπουρεκάκια με φέτα, ελιές και πιπεριές Φλωρίνης

Για 20 μπουρεκάκια
Μέτριας Δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Δημοσιεύτηκε στo “Βήμα Gourmet”

Μέτριας Δυσκολίας

Γέμιση

Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τις πιπεριές, τη φέτα, τα αβγά, τις ελιές και τη ρίγανη. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη γέμιση στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα, ώστε να σφίξει το μείγμα.

Τριγωνάκια

Απλώνουμε ανά δύο τα φύλλα κρούστας για πίτες στον πάγκο εργασίας και τα κόβουμε κατά μήκος σε 4 λωρίδες. Βάζουμε μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα στην αρχή της κάθε λωρίδας (φροντίζουμε να βάλουμε τη γέμιση διαγώνια για να μπορέσουμε να διπλώσουμε σε τρίγωνο). Διπλώνουμε το φύλλο τριγωνικά μέχρι το τέλος της λωρίδας. Ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι σε βαθύ τηγάνι και τηγανίζουμε τα τριγωνάκια μέχρι να ροδίσουν. Αν θέλουμε να τα ψήσουμε στον φούρνο, τα αλείφουμε με λάδι και τα αραδιάζουμε με την ένωση προς τα κάτω, σε λαδωμένο ταψί. Τα ψήνουμε στους 180°C, σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να ροδίσουν.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 συσκευασία Φύλλο κρούστας για πίτες Χρυσή Ζύμη
4 πιπεριές Φλωρίνης, από βάζο, σε λεπτές
φέτες
2 φλ. φέτα, τρίμμα
2 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
3/4 φλ. ελιές απύρηνες, σε ροδέλες
1 κ.σ. ρίγανη, τριμμένη
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αλμυρές
Ορεκτικό