Brownie pie με κρεμώδες τυρί

Brownie pie με κρεμώδες τυρί

Για μία ταρτιέρα
Εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Εύκολη

Βήμα 1

Τοποθετούμε το ένα φύλλο σφολιάτας στο ταψί καλύπτοντας καλά τα πλαϊνά. Τρυπάμε σε πολλά σημεία με ένα πιρούνι για να μη φουσκώσει πολύ το φύλλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180˚ C για 30’ περίπου. Βγάζουμε το φύλλο και το αφήνουμε να κρυώσει. Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Βήμα 2

Για την κρέμα, βάζουμε τα υλικά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Το αφήνουμε στην άκρη να «ηρεμήσει» και το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο. Για το topping σοκολάτας, σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια, τα βάζουμε σε ένα μπολ κατάλληλο για το φούρνο μικροκυμάτων και σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη. Αφήνουμε για ένα λεπτό λειτουργίας στο 50% της ισχύος και ανακατεύουμε. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα (3-4’ ανάλογα με την ισχύ του φούρνου μικροκυμάτων).

Βήμα 3

Ρίχνουμε στο μπολ και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι καλά μέχρι να γίνουν μίγμα. Επειτα, παίρνουμε το φύλλο, στρώνουμε από πάνω την κρέμα και μετά το topping σοκολάτας. Βάζουμε λίγο σιρόπι σοκολάτας και αφού το γλυκό μας είναι έτοιμο, το βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει. Οταν σερβίρουμε προσθέτουμε και λίγη τριμμένη σοκολάτα.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 φύλλο Σφολιάτα βουτύρου Χρυσή Ζύμη

Για την κρέμα
1 πακέτο κρεμώδες τυρί
3 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλάκι βανίλια
1 αβγό

Για το topping σοκολάτας
1 κουβερτούρα
1/4 φλιτζ. μαργαρίνη
1 κουταλιά νερό
2 αβγά
½ φλιτζ. σπασμένα φιστίκια ή καρύδια
Σιρόπι σοκολάτας
Λίγη τριμμένη σοκολάτα