Χωνάκια με κρέμα φράουλας

Χωνάκια με κρέμα φράουλας

30 λεπτά
Για 36 χωνάκια
Εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Εύκολη

Βήμα 1

Κόβουμε τα φύλλα στα τρία, πρώτα κάθετα και έπειτα οριζόντια. Παίρνουμε ένα τετράγωνο κομμάτι φύλλου, αλείφουμε με βούτυρο, πασπαλίζουμε με ζάχαρη, βάζουμε άλλο ένα φύλλο από πάνω, αλείφουμε με βούτυρο, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και τελειώνουμε με άλλο ένα φύλλο που το βουτυρώνουμε μόνο. Ετοιμάζουμε έτσι 36 τέτοια «πακέτακια».

Βήμα 2

Τυλίγουμε κάθε ένα πακετάκι σε χωνάκι, το βάζουμε σε μεταλλική θήκη για κορνέ και ψήνουμε στον φούρνο, για 8-10 λεπτά, στους 175°C. Βγάζουμε από τον φούρνο, ξεφορμάρουμε από τα χωνάκια και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Βήμα 3

Κρέμα: Ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει και να έρθει σε σημείο βρασμού. Χτυπάμε τα αβγά με το κορν φλάουρ και τη βανίλια και προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα μέσα στο μείγμα ανακατεύοντας γρήγορα και συνέχεια. Μεταφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και βράζουμε μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και αφήνουμε και κρυώσει καλά.
Προσθέτουμε τις φράουλες, ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τα χωνάκια με την κρέμα. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Tip

Μεταλλικά φορμάκια για κορνέ θα βρείτε στα καταστήματα με είδη κουζίνας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως φόρμα και λαδόκολλα που θα έχετε κάνει χωνάκι, βουτυρωμένη καλά.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 συσκευασία Φύλλο κρούστας για γλυκά Χρυσή Ζύμη
6 κ.σ. ζάχαρη
300 γρ. λιωμένο βούτυρο

Για την κρέμα
1½ λίτρο γάλα χλιαρό
6 κ.σ. κορν φλάουρ
12 κρόκους αυγών
18 κ.σ. ζάχαρη
3 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
300 γρ. βούτυρο σε κύβους
24 φράουλες, τριμμένες στον χοντρό τρίφτη
ζάχαρη άχνη