Χωριάτικη πίτα με φύλλο Ολικής Άλεσης, ανθότυρο, ηλιόσπορους και σουσάμι, σερβρισμένη με μέλι

Χωριάτικη πίτα με φύλλο Ολικής Άλεσης, ανθότυρο, ηλιόσπορους και σουσάμι, σερβρισμένη με μέλι

Για 1 μέτριο ταψί
Μέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας δυσκολίας

Βήμα 1

Βγάζετε τα Χωριάτικα φύλλα Ολικής Άλεσης Χρυσή Ζύμη από την κατάψυξη και τα αφήνετε να ξεπαγώσουν πλήρως σε θερμοκρασία δωματίου. Χτυπάτε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη για να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέτετε στον κάδο του μίξερ το λιωμένο ανθότυρο, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη μαστίχα και την κανέλα και χτυπάτε για λίγο σε πιο χαμηλή ταχύτητα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Βήμα 2

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα, βουτυρώνετε το ταψάκι σας και χωρίζετε τα φύλλα στη μέση. Στρώνετε τα δύο πρώτα φύλλα σταυρωτά στο ταψί, αλείφοντας με λιωμένο βούτυρο κάθε φορά και αφήνοντας να εξέχουν από το ταψί. Στη συνέχεια, βουτυρώνετε τα υπόλοιπα από τα μισά φύλλα και τα στρώνετε τσαλακωμένα μέσα στο ταψί. Αδειάζετε πάνω από τα στρωμένα φύλλα τη γέμιση, την ισιώνετε και τη σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντας με βούτυρο και τσαλακώνοντάς τα, έτσι ώστε να τα φέρετε στα μέτρα του ταψιού.

Βήμα 3

Αλείφετε με μπόλικο βούτυρο την επιφάνεια της πίτας, τη χαράζετε σε κομμάτια, πασπαλίζετε με σουσάμι και ηλιόσπορους και ψήνετε για 50-60 λεπτά. Ξεφουρνίζετε την πίτα και, αφού κρυώσει, την κόβετε σε κομμάτια εκεί που χαράξατε και σερβίρετε περιχύνοντας το κάθε κομμάτι με μια κουταλιά μέλι.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  • 1 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
  • 4 κουτ. σούπας σουσάμι καβουρδισμένο
  • 5 κουτ. σούπας ηλιόσπορους καβουρδισμένους
  • μέλι

Για τη γέμιση:

  • 700γρ. ανθότυρο λιωμένο με πιρούνι
  • 200γρ. ζάχαρη
  • 3 αβγά
  • 1 κουτ. σούπας κανέλα
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • ½ κουτ. γλυκού μαστίχα κοπανισμένη