Χριστουγεννιάτικη τάρτα με cranberries & αχλάδια

Χριστουγεννιάτικη τάρτα με cranberries & αχλάδια

30 λεπτά
Για ταρτιέρα 20-22 εκ
Εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Εύκολη

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βάζουμε τη μαρμελάδα σε κατσαρολάκι μαζί με τα φρέσκα cranberries, τα αχλάδια και το κορνφκάουρ. Σιγοβράζουμε για 4–5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. αφή νουμε τη γέμιση να κρυώσει.

Βήμα 2

Βουτυρώνουμε μια παραλληλόγραμμη ψηλή φόρμα για τάρτα (20–22 εκ.). και απλώνουμε τη Σφολιάτα. Όση ζύμη μας περισσέψει, την κόβουμε αστεράκια με κουπ-πατ. ρίχνουμε τη γέμιση στη ζύμη. Πασπαλίζουμε με το κουκουνάρι.

Βήμα 3

Ψήνουμε την τάρτα για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει. τα αστεράκια τα ψήνουμε για 8–10 λεπτά. Όταν κρυώσει ελαφρώς η τάρτα, διακοσμούμε με τα αστεράκια ζύμης και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  • 1 μαρμελάδα cranberries
  • 150 γρ. φρέσκα cranberries
  • 500 γρ. αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια, 1 κ. σούπας κονφλάουρ
  • 50 γρ. κουκουνάρι καβουρντισμένο
  • λίγη ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα
  • λίγο βούτυρο για άλειμμα