Cupcakes με κρέμα λεμονιού

Cupcakes με κρέμα λεμονιού

Για 16-18 φωλιές
Μέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας δυσκολίας

Βήμα 1

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200° C και βουτυρώνετε ελαφρώς τις θήκες μιας φόρμας για 12 μάφινς. Παίρνετε το καταΐφι και το δουλεύετε με τα χέρια σας μέχρι να αφρατέψει. Βάζετε από μια μεγάλη χούφτα καταΐφι σε κάθε θήκη. Βουτυρώνετε καλά με ένα πινέλο και με τα χέρια σας το ανοίγετε προς τα τοιχώματα ώστε να δημιουργηθεί μια φωλιά. Ψήνετε τις φωλιές για 20 – 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Αφήνετε να κρυώσουν και ξεφορμάρετε. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για όλο το καταΐφι.

Βήμα 2

Φτιάχνετε το σιρόπι βάζοντας όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα την οποία τοποθετείτε σε μέτρια φωτιά. Όταν αρχίσει να κοχλάζει, το αφήνετε για 5 λεπτά και αποσύρετε. Σιροπιάζετε με ένα πινέλο όλες τις βάσεις από την εσωτερική πλευρά τους. Χτυπάτε στον κάδο του μίξερ με σύρμα όλα τα υλικά για την κρέμα. Όταν σφίξει καλά, την μεταφέρετε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής, στην άκρη της οποίας έχετε προσαρμόσει μια οδοντωτή μύτη για κορνέ. Παίρνετε μια φωλιά και την γεμίζετε με κρέμα. Επαναλαμβάνετε και με τις υπόλοιπες φωλιές.

Βήμα 3

Πασπαλίζετε με φιστίκια Αιγίνης και βάζετε κάθε cupcake σε ένα χάρτινο φορμάκι πριν το σερβίρετε.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

 

200 γρ. βούτυρο
Για την κρέμα
300 γρ. τυρί κρέμα
200 γρ. ζάχαρη άχνη
ξύσμα από 2 λεμόνια ακέρωτα
χυμός από 1 λεμόνι
3 κ. σούπας φιστίκια Αιγίνης χοντροτριμμένα
600 ml κρέμα γάλακτος
Για το σιρόπι
100 γρ. νερό
100 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
1 φλούδα από λεμόνι ακέρωτο