Δεματάκια με φέτα και ντομάτα

Δεματάκια με φέτα και ντομάτα

20 λεπτά
Για 20 δεματάκια
Μέτριας Δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας Δυσκολίας

Βήμα 1

Κόβετε κάθε φύλλο κρούστας σε 2 λωρίδες πλάτους 15 εκ. περίπου. Στρώνετε τις δύο λωρίδες, τη μία επάνω στην άλλη, αλείφοντας ανάμεσά τους με βούτυρο. Βουτυρώνετε επίσης και την επάνω λωρίδα.

Βήμα 2

Τοποθετείτε κατόπιν από πάνω 1 φέτα προσούτο ή ζαμπόν, 1 μπαστουνάκι φέτα ή κατσικίσιο τυρί και 1 ροδέλα ντομάτας κομμένη στη μέση. Αλατοπιπερώνετε και διπλώνετε με τέτοιο τρόπο ώστε να φτιάξετε ένα κυλινδρικό δεματάκι. Μεταφέρετε το δεματάκι σε ταψί καλά βουτυρωμένο.

Βήμα 3

Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά, φτιάχνοντας συνολικά 20 δεματάκια. Τα αλείφετε με το υπόλοιπο βούτυρο και πασπαλίζετε με σουσάμι. Τα ψήνετε 20′ στους 180 – 200° C,  μέχρι να ροδίσουν καλά.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 συσκευασία φύλλο κρούστας για πίτες Χρυσή Ζύμη
ζαμπόν ή προσούτο : 20 φέτες
ντομάτες: 4 κομμένες σε 20 λεπτές ροδέλες
φέτα ή κατσικίσιο τυρί: 400 γρ.
βούτυρο: 160 γρ. λιωμένο
σουσάμι: 60 γρ.