Εκλέρ με φύλλο κρούστας

Εκλέρ με φύλλο κρούστας

Για 15-20 εκλέρ
Μέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας δυσκολίας

Βήμα 1

Φτιάξτε την κρέμα: Βάλτε όλα τα υλικά για την κρέμα, εκτός από τη σοκολάτα, σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο και αφήστε τη σε μέτρια φωτιά. Ανακατέψτε συνεχώς με αυγοδάρτη μέχρι η κρέμα να βράσει και να πήξει. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και μεταφέρετε την κρέμα σε μπολ. Σκεπάστε τη με διάφανη μεμβράνη και βάλτε τη στο ψυγείο.

Βήμα 2

Φτιάξτε τους κυλίνδρους. Χωρίστε το φύλλο κρούστας ανά 2 τεμάχια. Βουτυρώστε και πασπαλίστε με κρυσταλλική ζάχαρη το κάθε φύλλο ξεχωριστά. Σε μεταλλική βέργα πάχους 3 εκ. τυλίξτε 2 φύλλα κρούστας. Κάντε το ίδιο και με τα άλλα φύλλα, τυλίγοντας 2 φύλλα ανά βέργα. Σπρώξτε τις άκρες των φύλλων προς το κέντρο των βεργών έτσι ώστε να σουρώσουν. Βάλτε τις σε μία λαμαρίνα φούρνου (που έχετε καλύψει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος). Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C στις αντιστάσεις πάνω κάτω για 25΄-30΄. Βγάλτε τις από τον φούρνο. Αφήστε να κρυώσουν για 20΄ και ξεφορμάρετε (βγάλτε από μέσα τις βέργες). Κόψτε με το μαχαίρι σε κομμάτια μήκους 4-5εκ. Γεμίστε τη σακούλα ζαχαροπλαστικής με την κρέμα και κόψτε την άκρη της με ένα ψαλίδι. Πιέζοντάς τη, γεμίστε τους κυλίνδρους με κρέμα. Βουτήξτε τα στη λιωμένη σοκολάτα και σερβίρετε.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Για τους κυλίνδρους
1 συσκευασία Φύλλο κρούστας Χρυσή Ζύμη
200 γρ. βούτυρο ανάλατο
αγελαδινό, λιωμένο
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για την κρέμα
1lt γάλα πλήρες
5 κρόκους αυγών μεσαίου μεγέθους (100 γρ.)
1 αυγό μεσαίου μεγέθους (50γρ.)
180 γρ. ζάχαρη
40 γρ. κορν φλάουρ
200 γρ. σοκολάτα
κουβερτούρα (55% περιεκτικότητα σε κακάο)

Για την επικαλυψη
600 γρ. σοκολάτα
κουβερτούρα (55%
περιεκτικότητα σε κακάο), λιωμένη

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γλυκές
Ρολά