Ελιόπιτα με σπανάκι

Ελιόπιτα με σπανάκι

60 λεπτά
Για 2 ξεσκέπαστες πίτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Βήμα 1

Πλένετε, καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το σπα- νάκι. Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα πράσα και το σπανάκι μέχρι να μαραθούν.

Βήμα 2

Σε μια μεγάλη λεκάνη ανακατεύετε το σπανάκι και τα πράσα με το χαλούμι, τις ελιές, τη φέτα, τα αυγά και τον άνηθο. Αλατοπιπερώνετε το μείγμα της γέμισης και ανακατεύετε καλά.

Βήμα 3

Μοιράζετε σε 2 ταψιά τα φύλλα αλειμμένα με λάδι (από 4 φύλλα στο κάθε ταψί), αφήνοντας τις άκρες τους να εξέχουν από το ταψί. Απλώνετε πάνω από μισή γέμιση και γυρίζετε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα. Ψήνετε τις πίτες 1 ώρα περίπου, στους 180 °-200 ° C.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ
1/3 του φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο για τη γέμιση και λίγο επιπλέον για το άλειμμα των φύλλων
500 γρ. σπανάκι
2 πράσα ψιλοκομμένα
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
300 γρ. τρίμμα φέ τας
200 γρ. χαλούμι τριμμένο
4 αυγά ελαφρά χτυπημένα
20 ελιές χωρίς κουκούτσι χοντροκομμένες
λίγο αλάτι •
πιπέρι φρεσκοτριμμένο