Ελληνικά samosas

Ελληνικά samosas

για 20 sanisas
Μέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας δυσκολίας

Βήμα 1

Ζεματάμε το σπανάκι σε μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 10 δευτερόλεπτα. Το ρίχνουμε σε παγωμένο νερό και το στραγγίζουμε καλά (να φύγει το υπερβολικό νερό από τα φύλλα). Το χοντροκόβουμε και το αφήνουμε στην άκρη. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

Βήμα 2

Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μαζί μια πρέζα αλάτι για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ. Ρίχνουμε τη φέτα και το αβγό, ανακατεύοντας καλά, και ακολούθως το μέλι, τα καρύδια και το πιπέρι και ανακατεύουμε ξανά.

Βήμα 3

Βουτυρώνουμε τα φύλλα, τα απλώνουμε ανά δύο και τα κόβουμε κατά μήκος σε 4 λωρίδες. Βάζουμε διαγώνια μια κουταλιά γέμιση στην αρχή κάθε λωρίδας και διπλώνουμε το φύλλο τριγωνικά μέχρι το τέλος της λωρίδας.

Βήμα 4

Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο πολύ καλά και τηγανίζουμε ανά τρία τα samosas για 3 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν, γυρίζοντάς τα με λαβίδα και από τις δύο μεριές. Τα βγάζουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε με τα κλωναράκια δενδρολίβανο.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  • 320 γρ. σπανάκι πλυμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 165 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 1 μεγάλο αβγό χτυπημένο
  • 80 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων
  • 1L ελαιόλαδο για το τηγάνισμα κλωνάρια
  • δενδρολίβανο για γαρνίρισμα ροζ πιπέρι