Εξοχικό με αρνάκι

Εξοχικό με αρνάκι

για 20 δεματάκια
Δύσκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Δύσκολη

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε τους κύβους του κρέατος στο μισό λάδι. Όταν ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε λίγο νερό και το κρασί. Σιγοβράζετε το κρέας 1 ώρα και κατόπιν το στραγγίζετε καλά και το κόβετε σε μικρότερα κομμάτια. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές. Ρίχνετε τον άνηθο και το πιπέρι και προσθέτετε τη φέτα και τη γραβιέρα. Ανακατεύετε το μείγμα.

Βήμα 2

Κόβετε κάθε φύλλο κρούστας σε 2 λωρίδες. Τοποθετείτε τη μία πάνω στην άλλη βουτυρώνοντας ανάμεσα καλά. Βάζετε στη μια άκρη μια ποσότητα κρέατος και μια ποσότητα από το μείγμα με τα κρεμμύδια, τα τυριά και τις πιπεριές. Διπλώνετε τις λωρίδες με τέτοιο τρόπο ώστε να φτιάξετε ένα δεματάκι. Το τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί.

Βήμα 3

Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Περιχύνετε τα δεματάκια με λίγο βούτυρο και τα ψήνετε 35΄40΄ στους 180˚ C, μέχρι να ροδίσουν καλά.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 ½ κιλό κρέας αρνί και μοσχάρι ανάμεικτο
κομμένο σε κύβους
1 συσκευασία Φύλλο Κρούστας για Πίτες Χρυσή Ζύμη
200 ml λευκό ξηρό κρασί
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
100 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 κόκκινη και 1
πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένες
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
300 γρ. φέτα κομματιασμένη
αλάτι
πιπέριφρεσκοτριμμένο
βούτυρο για το άλειμμα