Eξοχικό σε φύλλο

Eξοχικό σε φύλλο

1 ώρα & 50 λεπτά
Για 6 άτομα
Μέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας δυσκολίας

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε τους κύβους του κρέατος με το μισό λάδι μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές. Κατόπιν αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε 1 ποτήρι νερό (ή κρασί). Βράζετε το φαγητό σε σιγανή φωτιά 1 ώρα.

Βήμα 2

Μόλις βράσει το κρέας, το στραγγίζετε καλά και, αν χρειάζεται, το κόβετε σε μικρότερα κομμάτια. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρετε τις πιπεριές. Ρίχνετε τον άνηθο και τις πιπεριές και προσθέτετε τη φέτα τριμμένη.

Βήμα 3

Κόβετε κάθε φύλλο στη μέση κατά μήκος ώστε να σχηματισθούν 2 φαρδιές λωρίδες. Τοποθετείτε στην άκρη κάθε λωρίδας μια ποσότητα κρέατος και μια ποσότητα από το μείγμα με τον άνηθο και τις πιπεριές.

Βήμα 4

Διπλώνετε το φύλλο ώστε να γίνει ρολό και κολλάτε την άκρη με βρεγμένα δάχτυλα. Αλείφετε τα πιτάκια με λίγο από το ζωμό, όπου έβρασε το κρέας. Τα ψήνετε στους 180ο C 40΄ περίπου.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 πακέτο χωριάτικο φύλλο Χρυσή Ζύμη
1.5  κρέας κιλό ανάμεικτο  αρνί και μοσχάρι, κομμένο σε κύβους
1 κόκκινη, 1 πράσινη πιπεριά κομμένες σε λωρίδες
1 ματσάκι άνηθος , ψιλοκομμένος
1,5 ελαιόλαδο φλιτζάνι του τσαγιού
400 γρ. φέτα
πιπέρι  λίγο, φρεσκοτριμμένο
αλάτι όσο θέλετε