Φλογέρες με ανθότυρο και μέλι

Φλογέρες με ανθότυρο και μέλι

30 λεπτά
Για 20 φλογέρες
Mέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Mέτριας δυσκολίας

Βήμα 1

Αλείφετε με λιωμένο βούτυρο κάθε φύλλο κρούστας και κατόπιν το διπλώνετε στη μέση κατά μήκος, ώστε να γίνει φαρδιά λωρίδα. Τοποθετείτε στη μια άκρη ένα μπαστούνι ανθότυρου, αλείφετε την υπόλοιπη λωρίδα με βούτυρο και διπλώνετε, τυλίγοντας γύρω από το τυρί το βουτυρωμένο φύλλο.

Βήμα 2

Ετοιμάζετε με τον ίδιο τρόπο 19 φλογέρες ακόμη (όσα είναι τα φύλλα σας και τα μπαστουνάκια τυριού). Τις τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί τη μια σε μικρή απόσταση από την άλλη. Βουτυρώνετε τις φλογέρες και τις πασπαλίζετε με σουσάμι.

Βήμα 3

Ψήνετε τις φλογέρες στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν, 25΄ περίπου, και κατόπιν τις βγάζετε. Ζεσταίνετε ελαφρά το μέλι μαζί με την κανέλα μέχρι να ρευστοποιηθεί και περιχύνετε τις φλογέρες. Σερβίρετε αμέσως.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 πακέτο Φύλλο Κρούστας για Γλυκά Χρυσή Ζύμη
400-500 γρ. ανθότυρο, κομμένο σε μπαστουνάκια
130 γρ. λιωμένο βούτυρο
2/3 του φλιτζανιού μέλι
λίγη κανέλα σε σκόνη
σουσάμι για το πασπάλισμα

Όμορφες σπιτικές στιγμές απόλαυσης και ζεστασιάς!

Χρυσή Ζύμη