Φλογέρες με φύλλο ολικής άλεσης , ξερά φρούτα και σοκολάτα

Φλογέρες με φύλλο ολικής άλεσης , ξερά φρούτα και σοκολάτα

40-45 λεπτά
Για 8 φλογέρες
Εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Εύκολη

Βήμα 1

Βγάζουμε το Χωριάτικο φύλλο Ολικής Άλεσης από την κατάψυξη και το αφήνουμε να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Ψιλοκόβουμε τα ξερά φρούτα και τα βράζουμε για 5 λεπτά μέσα στο χυμό πορτοκαλιού. Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε για 10 λεπτά σε χαμηλό φούρνο, ώστε να στεγνώσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα ανακατεύουμε με τις σταγόνες σοκολάτας και το ξύσμα.

Βήμα 2

Λαδώνουμε τρία φύλλα και τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο. Tα κόβουμε σε τέσσερις λωρίδες, βάζουμε στην άκρη τους λίγο από το μείγμα και τυλίγουμε τις λωρίδες σε φλογέρες. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα τρία φύλλα.

Βήμα 3

Λαδώνουμε όλη την επιφάνεια μιας λαμαρίνας φούρνου, τοποθετούμε τις φλογέρες, τις λαδώνουμε και τις ψήνουμε στους 160°C για περίπου 20-25 λεπτά. Πρίν σερβίρουμε περιχύνουμε με μέλι και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Μπορούμε να τις σερβίρουμε ζεστές ή κρύες

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

50 γρ. ξερά δαμάσκηνα
50 γρ. ξερά σύκα
50 γρ. ξερά βερίκοκα
100 γρ. ξανθές σταφίδες
200 γρ. φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
300 γρ. ελαιόλαδο για τα φύλλα
μέλι και σουσάμι για το σερβίρισμα