Φωλιά από καταΐφι με κυδώνι

Φωλιά από καταΐφι με κυδώνι

1 ώρα & 25 λεπτά
Για 1 φωλιά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Βήμα 1

Αλείφετε με βούτυρο μια πυρίμαχη φόρμα ή ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 32 εκ. Ανοίγετε με τα δάχτυλά σας το καταΐφι, μέχρι να απλώσει και να αφρα- τέψει. Το στρώνετε στη φόρμα ή στο ταψί, έτσι ώστε να καλυφτούν ο πάτος και τα πλαϊνά και να δημιουργηθεί μια φωλιά. Ψήνετε το καταΐφι 35’, μέχρι να ροδίσει.

Βήμα 2

Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε 2 φλιτζάνια ζάχαρη με 1 φλιτζάνι νερό και τη φλούδα πορτοκαλιού για 8’-10’, μέχρι να γίνουν σιρόπι ελαφρύ. Αφαιρείτε τη φλούδα από το σιρόπι και περιχύνετε το ψημένο καταΐφι.

Βήμα 3

Στο μεταξύ ετοιμάζετε την κρέμα ως εξής: Αναμειγνύετε το αλεύρι με το κορν φλάουρ, την υπόλοιπη ζάχαρη και το αλάτι. Ρίχνετε το γάλα και τους 3 κρόκους των αυγών χτυπημένους καλά. Ανακατεύετε την κρέμα σε μπεν μαρί μέχρι να δέσει. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το υπόλοιπο βούτυρο και τη βανίλια. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε την κρέμα να κρυώσει. Κατόπιν την ανακατεύετε με τη σαντιγί.

Βήμα 4

Μόλις κρυώσει η φωλιά του καταϊφιού απλώνετε το γλυκό κυδώνι στη βάση της και γεμίζετε με την κρέμα. Γαρνίρετε με καραμελωμένα αμύγδαλα και φυλ- λαράκια δυόσμου.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 συσκευασία Καταΐφι Xρυσή Ζύμη
4 κουταλιές της σούπας κοφτές αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας κοφτές κορν φλάουρ
2 ½ φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
2 φλιτζάνια του τσαγιού γάλα
ελάχιστο αλάτι
3 κρόκοι αυγών
λίγη βανίλια
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
150 ml κρέμα σαντιγί
5-6 κουταλιές γλυκό κυδώνι, η φλούδα
1 πορτοκαλιού καραμελωμένα αμύγδαλα και φυλλαράκια δυόσμου για το γαρνίρισμα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γλυκές