Φωλίτσες με πολύχρωμα λαχανικά και τυρί

Φωλίτσες με πολύχρωμα λαχανικά και τυρί

20 λεπτά
Για 12-16 φωλίτσες
Εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Εύκολη

Βήμα 1

Σοτάρετε σε τηγάνι με ελαιόλαδο τα ανάμεικτα λαχανικά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, λίγο αλάτι και ανακατεύετε για 4 – 5 λεπτά. Τα ρίχνετε σε ένα μπολ και, αφού κρυώσουν, προσθέτετε τα τριμμένα τυριά και ανακατεύετε.

Βήμα 2

Βουτυρώνετε φορμάκια για ταρτάκια 8 -10 εκ. και προθερμαίνετε το φούρνο στους 160° C. «Αραιώνετε» το καταΐφι με τα χέρια σας για να αφρατέψει. Το απλώνετε σε ένα μεγάλο ταψί. Λιώνετε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και περιχύνετε το καταΐφι. Παίρνετε μικρές ποσότητες καταϊφιού και γεμίζετε τα φορμάκια, αφήνοντας στο κέντρο ένα βαθούλωμα. Επειτα βάζετε στο κέντρο από δύο κουταλιές από το μείγμα λαχανικών.

Βήμα 3

Ψήνετε για περίπου 30 λεπτά.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 συσκευασία Καταΐφι Χρυσή Ζύμη
800 γρ. ανάμεικτα λαχανικά (κατεψυγμένα) ή φρέσκα, κομμένα σε κυβάκια και βρασμένα
100 γρ. κασέρι ή γραβιέρα, χοντροτριμμένη
100 γρ. τσένταρ, χοντροτριμμένο
150 γρ. βούτυρο (και λίγο επιπλέον για να αλείψετε τα φορμάκια)
αλάτι
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κ. σούπας ελαιόλαδο