Φραουλοπιτάκια

Φραουλοπιτάκια

50 λεπτά
Για 12-15 πιτάκια
Εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Εύκολη

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα. Ξετυλίγουμε τα φύλλα και τα απλώνουμε πάνω στη λαμαρίνα. Κόβουμε με ένα κουπάτ δίσκους πάνω στα φύλλα.

Βήμα 2

Ακουμπάμε πάνω στους μισούς δίσκους 2 κουτ. γλυκού μαρμελάδα και 1 κουτ. γλυκού ανθότυρο. Σκεπάζουμε με τους άλλους μισούς δίσκους, κλείνοντας μέσα τη γέμιση. Πιέζουμε με τα δάχτυλά μας τις άκρες από το κάθε πιτάκι για να κλείσει καλά. Αλείφουμε με ένα πινέλο το κάθε πιτάκι με το μείγμα του κρόκου.

Βήμα 3

Αραδιάζουμε τα φραουλοπιτάκια πάνω στη λαμαρίνα του φούρνου, φροντίζοντας ώστε να έχουν απόσταση 2 – 3 εκ. το ένα από το άλλο. Τα ψήνουμε για 30 – 35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 συσκευασία Ζύμη κουρού Χρυσή Ζύμη
200 γρ. μαρμελάδα φράουλα
150 γρ. ανθότυρο
1 κρόκος αυγού αραιωμένος με 2 κουτ. σούπας νερό