Φωλιές με κάστανα και μπέικον

Φωλιές με κάστανα και μπέικον

35 λεπτά
Για 6 άτομα
Μέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας δυσκολίας

Βήμα 1

Σε ένα τηγάνι τηγανίζετε τις φέτες του μπέικον μέχρι να ροδίσουν. Βγάζετε το μπέικον με τρυπητή κουτάλα και ρίχνετε μέσα στο τηγάνι 30 γρ. βούτυρο. Μόλις λιώσει, προσθέτετε τα πράσα και τα σοτάρετε 7΄-8΄.

Βήμα 2

Κατόπιν ρίχνετε τα 12 κάστανα ψιλοκομμένα και το μπέικον, εκτός από 1-2 φέτες που κρατάτε για τη διακόσμηση. Αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το σοτάρισμα 1΄-2΄ ακόμη.  Αποσύρετε το μείγμα από τη φωτιά και, μόλις κρυώσει, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε.

Βήμα 3

Ετοιμάζετε τις φωλιές ως εξής: στρώνετε σε 2 φόρμες, έτσι ώστε να εξέχουν οι άκρες τους, από 5 φύλλα κρούστας βουτυρωμένα καλά. Τσαλακώνετε τις άκρες για να αποκτήσουν ακανόνιστο σχήμα και τις περιχύνετε με βούτυρο.

Βήμα 4

Ψήνετε τις φωλιές άδειες 10΄ στους 180°C. Απλώνετε κατόπιν το μείγμα με τα πράσα και το μπέικον και συνεχίζετε το ψήσιμο 10΄ ακόμη. Γαρνίρετε με τα υπόλοιπα κάστανα και το μπέικον που κρατήσατε και σερβίρετε.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 πακέτο Φύλλο Κρούστας για Πίτες Χρυσή Ζύμη
250 γρ. μπέικον σε φέτες
16 γρ. κάστανα ψητά, καθαρισμένα
3 πράσα, κομμένα σε ροδέλες
100 ml κρέμα γάλακτος
120 γρ.  βούτυρο
αλάτι-πιπέρι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αλμυρές
Ορεκτικό

Όμορφες σπιτικές στιγμές απόλαυσης και ζεστασιάς!

Χρυσή Ζύμη