Φωλιές με σοκολάτα και αχλάδια

Φωλιές με σοκολάτα και αχλάδια

85 λεπτά
Yλικά για 20 φωλιές
Μέτριας Δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας Δυσκολίας

Βήμα 1

Ξαίνετε το καταΐφι για να αφρατέψει και το χωρίζετε σε 2 ίσες ποσότητες. Φτιάχνετε δύο θήκες, τοποθετείτε το καταΐφι σε 2 φόρμες και περιχύνετε με το βούτυρο.

Βήμα 2

Ψήνετε τις άδειες θήκες στους 200°C 30΄-35΄, μέχρι να ροδίσουν. Ετοιμάζετε ένα ελαφρύ σιρόπι με τη ζάχαρη, το νερό και το ξυλάκι κανέλας και περιχύνετε τις θήκες καταϊφιού. Κατόπιν τις αφήνετε να κρυώσουν 10΄-12΄.

Βήμα 3

Στο μεταξύ λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την ανακατεύετε με την κρέμα ζαχαροπλαστικής. Τη μοιράζετε στις δύο θήκες.

Βήμα 4

Στραγγίζετε τα αχλάδια από το σιρόπι τους και τα κόβετε στη μέση. Γαρνίρετε τις φωλιές με τα αχλάδια και φλούδες σοκολάτας (αν θέλετε και με λίγο σιρόπι σοκολάτας).

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 πακέτο Καταΐφι Χρυσή Ζύμη
βούτυρο: 1/2 φλιτζάνι, λιωμένο
κρέμα ζαχαροπλαστικής: 2 φλιτζάνια του τσαγιού
κουβερτούρα: 150 γρ. σε κομματάκια
αχλάδια: 6, κονσέρβας σε σιρόπι
φλούδες σοκολάτας: για το γαρνίρισμα

Για το σιρόπι 
ζάχαρη: 1/2 φλιτζάνι
νερό: 1/2 φλιτζάνι
κανέλα: 1 ξυλάκι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γλυκές