Γεμιστά πιτάκια με αρνίσιο κιμά και τυρί

Γεμιστά πιτάκια με αρνίσιο κιμά και τυρί

Για 20 πιτάκια
Μέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας δυσκολίας

Βήμα 1

Σε κατσαρόλα ροδίζετε τον κιμά στο λίπος του μέχρι να αλλάξει χρώμα, ανακατεύοντάς τον για να ξεχωρίσει καλά και να πιει τα υγρά του. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και το λάδι και τα σοτάρετε για 10 λεπτά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Προσθέτετε ένα φλιτζάνι νερό, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε το μίγμα να σιγοβράσει μέχρι να ψηθεί το κρέας. Στο τέλος προσθέτετε τον άνηθο ή το δυόσμο και το χυμό λεμονιού.

Βήμα 2

Κατεβάζετε το μίγμα από τη φωτιά και, όταν κρυώσει λίγο, προσθέτετε τα κυβάκια του τυριού, τα χτυπημένα αβγά και ανακατεύετε καλά. Στο μεταξύ ετοιμάζετε τις βάσεις: στρώνετε μέσα σε λαδωμένα φορμάκια για κέικ, 3 λαδωμένα κομμάτια φύλλου, πιέζοντάς τα ελαφρά με τα δάχτυλα για να πάρουν το σχήμα της φόρμας. Αν χρησιμοποιήσετε ταψάκι για μάφιν, μπορεί να εξέχουν από τις άκρες, αλλά μην τα κόψετε.

Βήμα 3

Μοιράζετε τη γέμιση μέσα στις βάσεις και ψήνετε τα πιτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για περίπου 35-40 λεπτά.

Παραλλαγή

Αντί για κιμά, μπορείτε να φτιάξετε τη γέμιση με κρέας ψητού αρνιού ή άλλου κρέατος που σας περίσσεψε. Τότε, σοτάρετε πρώτα το κρεμμύδι, προσθέτετε το κρέας κομμένο σε μικρά κυβάκια και μετά όλα τα υπόλοιπα υλικά. Επίσης, μπορείτε να αντικαταστήσετε το χωριάτικο φύλλο με Σφολιατάκια βουτύρου στρογγυλά.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 συσκευασία  Χωριάτικο φύλλο Χρυσή Ζύμη,  κομμένη σε τετράγωνα κομμάτια 11-12εκ.
500γρ. αρνίσιο κιμά ή μισό αρνίσιο και μισό μοσχαρίσιο
300γρ. γραβιέρα κομμένη σε μικρά κυβάκια
1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας άνηθο ή δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
2 αβγά ελαφρά χτυπημένα
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για τα φύλλα
αλάτι, πιπέρι