Γλυκάκια με γιαούρτι και φράουλες

Γλυκάκια με γιαούρτι και φράουλες

30 λεπτά
Για 20 κομμάτια περίπου
Εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Εύκολη

Βήμα 1

Βουτυρώνετε φορμάκια για muffins και προθερμαίνετε το φούρνο στους 160° C. «Αραιώνετε» το καταΐφι με τα χέρια σας για να αφρατέψει. Το απλώνετε σε ένα μεγάλο ταψί. Λιώνετε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και περιχύνετε το καταΐφι.

Βήμα 2

Παίρνετε μικρές ποσότητες καταϊφιού και γεμίζετε τα φορμάκια αφήνοντας στο κέντρο ένα βαθούλωμα. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25 – 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τα αφήνετε να κρυώσουν.

Βήμα 3

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι με το ανθότυρο και τη ζάχαρη. Με τη βοήθεια ενός κορνέ γεμίζετε τις θηκούλες. Γαρνίρετε με μια φράουλα κάθε γλυκάκι.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 συσκευασία Καταΐφι Χρυσή Ζύμη
400 γρ. γιαούρτι
150 γρ. ανθότυρο
4 κ. σούπας ζάχαρη άχνη
150 γρ. βούτυρο και λίγο επιπλέον για το άλειμμα του ταψιού
για το σερβίρισμα, φρέσκες φράουλες (και σιρόπι φράουλας προαιρετικά)