Γλυκιά κολοκυθόπιτα

Γλυκιά κολοκυθόπιτα

40 λεπτά
Μέτριας Δυσκολίας
Για 1 ταψί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Για 1 ταψί

Βήμα 1

Παίρνουμε το εσωτερικό της κολοκύθας και το τρίβουμε στο μεγάλο τρίφτη. Το ανακατεύουμε σε ένα μπολ μαζί με τη ζάχαρη και όταν γίνουν μίγμα, το αφήνουμε για μισή ώρα.

Βήμα 2

Αφαιρούμε τα υγρά που έχουν βγει και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης.

Βήμα 3

Αλείφουμε το ταψί με λάδι και απλώνουμε τα 7 φύλλα λαδώνοντάς τα ένα ένα. Αδειάζουμε τη γέμιση, τη στρώνουμε, γυρίζουμε τα περισσεύματα των κάτω φύλλων ώστε να ακουμπούν πάνω στη γέμιση και βάζουμε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα.

Βήμα 4

Χαράσουμε την επιφάνεια ελαφρά και ψήνουμε για 40’ στους 170° c. Τοποθετούμε το ταψί στην κάτω θέση του φούρνου.

Βήμα 5

Πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1.200 γρ. κίτρινη κολοκύθα
1 κουταλάκι κοπανισμένα γαρίφαλα
2 κουταλάκια κανέλα
3/4 φλιτζ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
1 φλιτζ. σιμιγδάλι χοντρό
1 φλιτζ. ζάχαρη
1/2 φλιτζ. σταφίδα
Λάδι για άλειμμα των φύλλων
Αχνη ζάχαρη για σερβίρισμα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γλυκές
Πίτες