Γλυκιά πίτα με καρότο

Γλυκιά πίτα με καρότο

Για ένα ταψί
Μέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας δυσκολίας

Βήμα 1

Σε 50γρ. από το ελαιόλαδο, σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε τα καρότα και τα σιγοψήνουμε για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε τα καρύδια, τα αποξηραμένα φρούτα, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά και σιγομαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμη. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Βήμα 2

Λαδώνουμε ένα ταψί, στρώνουμε 3 φύλλα στη βάση λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα και απλώνουμε λίγη γέμιση, ομοιόμορφα. Από πάνω, καλύπτουμε με 1 φύλλο και συνεχίζουμε με μια δόση από τη γέμιση. Καλύπτουμε πάλι με φύλλο και συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η γέμιση. Στο τέλος, καλύπτουμε με 2 φύλλα, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και κόβουμε την πίτα σε κομμάτια.

Βήμα 3

Ψήνουμε την πίτα στους 180°C για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  • 1 συσκευασία Φύλλο Κρούστας για πίτες Χρυσή Ζύμη
  • 1 κιλό καρότα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
  • 200 γρ. ελαιόλαδο (για τη γέμιση)
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 6 βερίκοκα αποξηραμένα ψιλοκομμένα
  • 6 δαμάσκηνα αποξηραμένα ψιλοκομμένα
  • 1 κ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • ½ κ. γλυκού μοσχοκάρυδο σε σκόνη
  • ½ κ. γλυκού γαρύφαλλο σε σκόνη