Καραμελωμένες μπανάνες σε φύλλο κρούστας

Καραμελωμένες μπανάνες σε φύλλο κρούστας

Για μία σύνθεση με καραμελωμένες μπανάνες
Μέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας δυσκολίας

Βήμα 1

Παίρνουμε 5 φύλλα κρούστας. Τα απλώνουμε και περνάμε το καθένα από αυτά με ασπράδι. Το τελευταίο φύλλο το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. Τα κόβουμε με ένα τσέρκι σε στρογγυλό σχήμα. Επαναλαμβάνουμε ακριβώς την ίδια διαδικασία 3 φορές μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα.

Βήμα 2

Βάζουμε ένα τηγάνι και προσθέτουμε περίπου 30 γραμμ. λιωμένο βούτυρο. Το αφήνουμε να κάψει και ρίχνουμε μέσα τα φύλλα κρούστας. Τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν σε χαρτί κουζίνας.

Βήμα 3

Για την κρέμα βανίλιας: Χτυπάμε μισό φλιτζάνι ζάχαρη και κορν φλάουρ σε μια κατσαρόλα. Ρίχνουμε μέσα το γάλα και τους κρόκους. Προσθέτουμε και τους σπόρους από τη βανίλια και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Τα βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να δέσουν, περίπου 6 λεπτά.

Βήμα 4

Βάζουμε το μίγμα σε ένα μπολ και το καλύπτουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε μέχρι να κρυώσει.

Βήμα 5

Για τις μπανάνες: Βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν τα υλικά. Κόβουμε τις μπανάνες διαγώνια και τις προσθέτουμε στο μίγμα.

Βήμα 6

Για το στήσιμο: Βάζουμε σε ένα πιάτο ένα στρογγυλό κομμάτι φύλλο κρούστας. Από πάνω βάζουμε λίγη κρέμα βανίλιας και μετά προσθέτουμε 3-4 κομμάτια μπανάνας. Βάζουμε άλλο ένα φύλλο κρούστας από πάνω και επαναλαμβάνουμε την παραπάνω διαδικασία 3-4 φορές. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με άχνη ζάχαρη.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 συσκευασία Φύλλο κρούστας για γλυκά Χρυσή Ζύμη
450 γραμμ. 6 ασπράδια αβγού
6 κουταλιές άχνη ζάχαρη
90 γραμμ. βούτυρο

Για την κρέμα βανίλιας
1½ φλιτζ. ζάχαρη
9½ κουταλιές κορν φλάουρ
6 φλιτζ. γάλα
12 κρόκους αβγού
Σπόρους από 1½ βανίλια

Για τις καραμελωμένες μπανάνες
12 κουταλιές βούτυρο
1½ φλιτζ. ζάχαρη
8 μπανάνες

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γλυκές