Κασερόπιτα με μπέικον σε ρολό

Κασερόπιτα με μπέικον σε ρολό

Για ένα ρολό
Εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Εύκολη

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και λαδώνουμε ή βουτυρώνουμε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους. Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ψήνουμε για 3 – 4 λεπτά τις λωρίδες του μπέικον, να φύγει το πολύ λίπος. Βγάζουμε το μπέικον από το τηγάνι και το ψιλοκόβουμε. Το μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το γιαούρτι με το αυγό και το κασέρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και το πιπέρι.

Βήμα 2

Ξετυλίγουμε το φύλλο σφολιάτας και το απλώνουμε σε μια καθαρή, επίπεδη επιφάνεια. Απλώνουμε τη γέμιση κατά μήκος της μίας από τις μεγαλύτερες πλευρές του φύλλου, φροντίζοντας να αφήσουμε λίγο κενό στις άκρες για να μην ξεχειλίσει η γέμιση. Τυλίγουμε τη σφολιάτα σε σφιχτό ρολό και το ακουμπάμε στο ταψί, με το σημείο όπου ενώνεται η σφολιάτα προς τα κάτω για να μην ανοίξει στο ψήσιμο.

Βήμα 3

Αλείφουμε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας με τον αραιωμένο κρόκο. Ψήνουμε το ρολό για 30 – 35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 φύλλο Σφολιάτα Χρυσή Ζύμη
8 φέτες μπέικον
3 κουτ. σούπας γιαούρτι, στραγγιστό
1 αυγό
400 γρ. τυρί κασέρι, τριμμένο
πιπέρι
1 κρόκος αυγού αραιωμένος με 2 κουτ. σούπας νερό, για άλειμμα
βούτυρο ή λάδι, για το ταψί