Καταΐφι με κρέμα αμυγδάλου

Καταΐφι με κρέμα αμυγδάλου

Για 8 άτομα
Μέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας δυσκολίας

Βήμα 1

Απλώνετε το καταΐφι τραβώντας με τα δάκτυλά σας και το βάζετε σε μεγάλο ταψί. Το σκεπάζετε με νωπή πετσέτα για να μην ξεραθεί. Περιχύνετε με το μισό βούτυρο και παίρνετε τούφες καταΐφι ανάλογα με το μέγεθος που θέλετε να έχουν τα γλυκά σας.

Βήμα 2

Αναμειγνύετε σε μπολ το τυρί κρέμα μαζί με τα αμύγδαλα και την κρέμα ζαχαροπλαστικής, τη βανίλια, 2 κουταλιές της σούπας νερό, το ασπράδι και τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν .

Βήμα 3

Τοποθετείτε μια μικρή ποσότητα από το μείγμα πάνω σε κάθε τούφα καταϊφιού (στην άκρη) και τυλίγετε σε ρολά. Τοποθετείτε τα ρολά σε ταψί το ένα κοντά στο άλλο. Περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο. Ψήνετε στους 180°C για περίπου 45’ μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.

Βήμα 4

Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά για 5΄-6΄, αφαιρείτε το ξυλάκι της κανέλας και περιχύνετε το γλυκό όταν πέσει λίγο η θερμοκρασία του.

Δείτε την τεχνική σιροπιάσματος στο ειδικό βίντεο που εφτιαξε η Χρυσή Ζύμη:

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 συσκευασία Καταΐφι Χρυσή Ζύμη
βούτυρο 250 γρ., φρέσκο, λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
τυρί κρέμα ή ανθότυρο 80 γρ. λιωμένο με πηρούνι
αμυγδαλόψιχα 300 γρ., θρυμματισμένη στο μπλέντερ
κρέμα ζαχαροπλαστικής 2 φλιτζάνια, έτοιμη ή σπιτική
βανίλια λίγη εσάνς ή σκόνη
αυγό 1 ασπράδι χτυπημένο ελαφρά
ζάχαρη 2 κουταλιές της σούπας

Για το σιρόπι
ζάχαρη 2 φλιτζάνια
γλυκόζη 1 κουταλιά της σούπας
νερό 1½ φλιτζάνι
λεμόνι 1/2 (ο χυμός του)
κανέλα 1 ξυλάκι