Καταΐφι

Καταΐφι

για 21 κομμάτια
Μέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας δυσκολίας

Για το σιρόπι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 150°C στον αέρα Για το σιρόπι Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το νερό, την ζάχαρη, την κανέλα, τις φλούδες του πορτοκαλιού και το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση και διαλυθεί η ζάχαρη Στη συνέχεια το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει

Για το κανταΐφι

Ρίχνουμε στο μούλτι τα καρύδια και χτυπάμε, μέχρι να σπάσουν ελαφρώς. Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ Ρίχνουμε στο μούλτι και τα φιστίκια μαζί με την κανέλα, το γαρύφαλλο και χτυπάμε μέχρι να σπάσουν ελαφρώς. Τα προσθέτουμε και αυτά στο μπολ Ψιλοκόβουμε τη λευκή κουβερτούρα, την προσθέτουμε στο μπολ και ανακατεύουμε Στη συνέχεια, ξάνουμε καλά το καταΐφι (για περίπου 5 λεπτά) Το χωρίζουμε σε 3 ίσα μέρη. Καλύπτουμε τα 2 μέρη με μία πετσέτα την οποια ραντίζουμε με λίγο νερό από πάνω, για να τα διατηρήσουμε φρέσκα Το ένα μέρος που κρατήσαμε, το χωρίζουμε σε 7 ίσα μέρη Τα απλώνουμε στον πάγκο, σε σχήμα φωλιάς, τα βουτυρώνουμε, ρίχνουμε μια κουταλιά από τη γέμιση στο κέντρο και τυλίγουμε σε ρολό Τα τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί, φροντίζοντας να αφήνουμε ένα μικρό κενό μεταξύ των κομματιών Πασπαλίζουμε με βούτυρο το κάθε κομμάτι Επαναλαμβάνουμε όλη τη διαδικασία και για τα άλλα δύο μέρη από το καταΐφι, που έχουμε αφήσει στην άκρη Ψήνουμε στον φούρνο για 1 ½ ώρα Σιροπιάζουμε το γλυκό όσο είναι ζεστό, με το κρύο σιρόπι. Αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά με 1 ώρα για να ρουφήξει όλο το σιρόπι.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  • 330 γρ. νερό
  • 450 γρ. ζάχαρη
  • 1 στικ κανέλας
  • φλούδες από 1 πορτοκάλι

Για το καταΐφι

  • 125 γρ. καρύδια
  • 125 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1¼ κ.γ. γαρίφαλο
  • 180 γρ. λευκή κουβερτούρα
  • 1 συσκευασία καταΐφι Χρυσή Ζύμη
  • 400 γρ. βούτυρο τύπου Κερκύρας, λιωμένο