Καταΐφι-εκμέκ με ινδοκάρυδο

Καταΐφι-εκμέκ με ινδοκάρυδο

1 ώρα και 20 λεπτά
Yλικά για 10 άτομα
Μέτριας Δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας Δυσκολίας

Βήμα 1

Ξαίνετε με τα χέρια σας και μοιράζετε το καταΐφι σε 10 λωρίδες. Το στρώνετε σε 10 ατομικές φόρμες διαμ. 8-10 εκ. και το περιχύνετε με βούτυρο. Ψήνετε το καταΐφι 35’ μέχρι να ροδίσει.

Βήμα 2

Ετοιμάζετε το σιρόπι ως εξής: Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη και την κανέλα 8’-10’ και περιχύνετε το ψημένο καταΐφι. Από πάνω μοιράζετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής και πασπαλίζετε με το ινδοκάρυδο.

Ιδέα

Για να φτιάξετε σπιτική κρέμα ζαχαροπλαστικής ανακατεύετε σε μπεν μαρί 6 κουταλιές αλεύρι, 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη και 4 κρόκους. Χτυπάτε το μείγμα και προσθέτετε 2 φλιτζάνια γάλα. Δένετε την κρέμα σε μπεν μαρί.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 συσκευασία Καταΐφι Χρυσή Ζύμη
3 φλιτζάνια του τσαγιού κρέμα ζαχαροπλαστικής έτοιμη ή σπιτική
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο
3 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
1 ξυλάκι κανέλας
120 γρ. ινδική καρύδα τριμμένη

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γλυκές