Καταΐφι με διάφορα τυριά και ζαμπόν

Καταΐφι με διάφορα τυριά και ζαμπόν

30 λεπτά
Για 6-8 άτομα
Μέτριας Δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Από το βιβλίο συνταγών “Ιστορίες ζύμης”

Μέτριας Δυσκολίας

kataifi_tiriaΒήμα 1

 «Ξαίνετε» το καταΐφι με τα δάχτυλά σας για να αφρατέψει. Τρίβετε στον χοντρό τρίφτη όλα τα τυριά, τα ανακατεύετε σε ένα μπολ και προσθέτετε λίγο δυόσμο.

Βήμα 2

Βουτυρώνετε ένα ταψί, απλώνετε το μισό καταΐφι στον πάτο του, απλώνετε τα μισά τυριά και στρώνετε από πάνω το ζαμπόν. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο μείγμα τυριών. Σκεπάζετε την πίτα με το υπόλοιπο καταΐφι.

Βήμα 3

Λιώνετε σε ένα τηγανάκι το βούτυρο και το χτυπάτε καλά με τα αυγά και το γάλα. Περιχύνετε την καταϊφόπιτα με το μείγμα αυγών – βούτυρου και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40’-45’ περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 συσκευασία καταΐφι Xρυσή Ζύμη
150 γρ. κεφαλοτύρι
250 γρ. γραβιέρα
250 γρ. κασέρι
200 γρ. φέτα σκληρή, πικάντικη
50 γρ. Μετσοβόνε (τυρί καπνιστό)
250 γρ. ζαμπόν
150 γρ. βούτυρο
4 αυγά
650 ml φρέσκο γάλα
λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
πιπέρι φρεσκοτριμμένο