Κιμαδόπιτα με μανιτάρια

Κιμαδόπιτα με μανιτάρια

40 λεπτά
Μέτριας Δυσκολίας
Για 1 ταψί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Για 1 ταψί

Βήμα 1

Σε ρηχή κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί για να σοτάρουμε το κρεμμύδι και τον κιμά. Ανακατεύουμε καλά για να μην σβολιάσει. Ρίχνουμε και τα μανιτάρια και σβήνουμε με το κρασί.

Βήμα 2

Αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ, αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Αφήνουμε τον κιμά να κρυώσει πολύ καλά. Επειτα προσθέτουμε τα αβγά και τα τυριά ανακατεύοντας καλά.

Βήμα 3

Σε μέτριο ταψί, που έχουμε βουτυρώσει, στρώνουμε τα μισά φύλλα, που επίσης έχουμε αλείψει με βούτυρο. Προσθέτουμε τη γέμιση. Βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω και αυτά βουτυρωμένα και χαράζουμε σε κομμάτια. Την επιφάνεια τη ραντίζουμε με λίγο νερό.

Βήμα 4

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 200°c στον αέρα για 40 λεπτά περίπου.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1/2 κιλό κιμά ανάμικτο χοιρινό και μοσχάρι
1/2 κιλό μανιτάρια φρέσκα
3/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι
1 φλιτζ. κρασί
2 αβγά
1 ½ φλιτζ. τριμμένο ρεγκάτο
1 ½ φλιτζ. τριμμένο τυρί
γκούντα
Βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων
Αλάτι & πιπέρι