Κιμαδοπιτάκια

Κιμαδοπιτάκια

55 λεπτά
Για 18 κιμαδοπιτάκια
Μέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας δυσκολίας

Κιμαδοπιτάκια

Βήμα 1

Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει καλά. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο στο καυτό τηγάνι και βάζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι ψιλοκομμένο και τη ζάχαρη. Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν. Βάζουμε τον κιμά και σοτάρουμε 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας με μία κουτάλα, μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το κύμινο, την κανέλα, τον κύβο, σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσει ο κύβος. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, τον δυόσμο και το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμυδάκι.

Βήμα 2

Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε στο τηγάνι τα μυρωδικά και το κρεμμυδάκι. Προσθέτουμε τη γραβιέρα και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε στην άκρη για 2-3 λεπτά μέχρι να κρυώσει η γέμιση. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Απλώνουμε τα δύο φύλλα κουρού στον πάγκο εργασίας μας. Με έναν πλάστη περνάμε απαλά τα φύλλα για να ισιώσουν. Με ένα κουπ-πατ ή ένα πιατάκι 10 εκ. κόβουμε 9 μικρά ζυμαράκια από κάθε φύλλο.

Βήμα 3

Βάζουμε 1 κ.σ. από τη γέμιση στο κέντρο από κάθε ζυμάρι. Αλείφουμε γύρω-γύρω την κάθε ζύμη με τους κρόκους αραιωμένους σε 1 κ.σ. νερό και κλείνουμε ώστε να σχηματίσουμε τα πιτάκια. Πατάμε τις άκρες με ένα πιρούνι ώστε να τα σφραγίσουμε και να μην φύγει η γέμιση. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα πιτάκια. Αλείφουμε με τον υπόλοιπο κρόκο και τοποθετούμε τα κιμαδοπιτάκια σε ταψάκια που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  • 300 γρ. χοιρινός κιμάς
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • ¼ κ.γ. κύμινο
  • ¼ κ.γ. κανέλα
  • 1 κύβο κότας
  • 50 γρ. κρασί λευκό
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 2 κ.σ. δυόσμο
  • 1 φρ. κρεμμυδάκι
  • 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 2 κρόκοι αυγού
  • 1 κ.σ. νερό