Κιμαδόπιτες με κολοκύθια και μελιτζάνες

Κιμαδόπιτες με κολοκύθια και μελιτζάνες

1 ώρα & 45 λεπτά
Για 6-8 άτομα
Mέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Mέτριας δυσκολίας

Βήμα 1

Αφήνετε τους κύβους της μελιτζάνας σε σουρωτήρι για 20΄ πασπαλισμένους με αλάτι για να ξεπικρίσουν.Τους ξεπλένετε και τους στεγνώνετε. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και το μισό βούτυρο και σοτάρετε τον κιμά και το κρεμμύδι για 6΄-7΄.

Βήμα 2

Προσθέτετε το σκόρδο και κατόπιν τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια. Συνεχίζετε το σοτάρισμα για 6΄-7΄ ανακατεύοντας διαρκώς. Προσθέτετε τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες και αλατοπίπερο και βράζετε για 30΄, μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς. Αφήνετε τον κιμά να κρυώσει. Προσθέτετε τη γραβιέρα ή την γκούντα και το μαϊντανό.

Βήμα 3

Στρώνετε σε δύο στρογγυλά ταψιά απο 4 φύλλα ζύμης αλείφοντας με βούτυρο και λάδι και φροντίζετε να καλυφτεί καλά ο πάτος και τα πλαϊνά τοιχώματα από τις φόρμες και να προεξέχουν οι άκρες των φύλλων.

Βήμα 4

Απλώνετε μία στρώση τυρί φέτα και από πάνω βάζετε το μείγμα του κιμά. Απλώνετε στην επιφάνεια κάθε πίτας το μισό από το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνετε τις δυό πίτες 1 ώρα σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C, μέχρι να ροδίσουν.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 συσκευασία Χωριάτικο φύλλο Χρυσή Ζύμη
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
2-3 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 μελιτζάνεςκομμένες σε κυβάκια
3 κολοκυθάκια κομμένα σε φετάκια
2 ντομάτες
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
3 κουταλιές ψιλοκομμένο ςμαϊντανός
250 γρ.φέτα κομματιασμένη
200 γρ. τριμμένο τυρί (γραβιέρα ή γκούντα)
αλάτι-πιπέρι

Όμορφες σπιτικές στιγμές απόλαυσης & ζεστασιάς!

Χρυσή Ζύμη