Κις Λορεν με κόκκινες πιπεριές & παπαρουνόσπορο

Κις Λορεν με κόκκινες πιπεριές & παπαρουνόσπορο

Προετοιμασία: 2 ώρες / Ψήσιμο: 25 λεπτά
Για 6 άτομα
Μέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας δυσκολίας

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C, στις αντιστάσεις πάνω-κάτω για 15′. Με ένα πινέλο αλείψτε με ελαιόλαδο μια στρογγυλή ταρτιέρα διαμέτρου 22 εκ. Στρώστε στη βάση και τα τοιχώματά της με το φύλλο ζύμης κουρού ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ και τρυπήστε την επιφάνειά του με ένα πιρούνι. Καλύψτε τη ζύμη με λαδόκολλα και γεμίστε το σκεύος με όσπρια ώστε να μη φουσκώσει κατά το ψήσιμο. Ψήστε τη βάση στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 15′ περίπου λεπτά στους 180°C στις αντιστάσεις πάνω-κάτω. Αφαιρέστε το χαρτί ψησίματος με τα όσπρια και ψήστε για 5′ ακόμη. Αποσύρετε από το φούρνο.

Βήμα 2

Καθαρίστε τις πιπεριές, αφαιρέστε τους σπόρους τους και κόψτε τις στα 4. Βάλτε τις σε μια σχάρα στο φούρνο και ψήστε στους 200°C στις αντιστάσεις πάνω-κάτω για 12-15′, μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους. Βγάλτε τις από το φούρνο και βάλτε τις αμέσως σε μια σακούλα τροφίμων. Κλείστε την καλά και αφήστε τις για 10′. Κατόπιν ξεφλουδίστε τις και κόψτε τις σε κυβάκια.

Βήμα 3

Χαμηλώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 170°C, στις αντιστάσεις πάνω-κάτω. Ρίξτε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα και χτυπήστε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει. Προσθέστε τη φέτα, τα αυγά, το βασιλικό, τον μαϊντανό και το γάλα και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Καρυκεύστε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Βήμα4

Αναμείξτε το μείγμα με τις πιπεριές με το τριμμένο τσένταρ και αδειάστο το πάνω στην ψημένη βάση. Πασπαλίστε με τον παπαρουνόσμπορο και ψήστε την κις λορέν στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 25′ ακόμη. Αποσύρετε από το φούρνο και αφήστε τη να σταθεί για λίγα λεπτά. Κόψτε σε τρίγωνα κομμάτια και σερβίρετε.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο για την επάλειψη του φύλλου
  • 3 πιπεριές μεγάλες, χωρίς σπόρους, κομμένες σε κυβάκια
  • 1 1/4 φλιτζ τσαγιού τυρί κρέμα
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού φέτα βαρελίσια, τριμμένη
  • 1/2 φλιτζ τσαγιού τσένταρ, τριμμένο
  • 4 κ.σ. γάλα πλήρες αγελαδινό
  • 2 αυγά
  • 3 κ.σ. βασιλικός φρέσκος, ψιλοκομμένος
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι – πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο