Κις με μήλα, ροκφόρ και καρύδι

Κις με μήλα, ροκφόρ και καρύδι

75 λεπτά
Yλικά για 2 τάρτες
Μέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας δυσκολίας

Βήμα 1

Αφήνετε τα φύλλα της σφολιάτας να ξεπαγώσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Τρίβετε την κεφαλογραβιέρα σε χοντρό τρίφτη. Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε τα μήλα στο βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν. Χωρίζετε τα ασπράδια των αυγών από τους κρόκους.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ χτυπάτε με το μίξερ τα ασπράδια των αυγών με λίγο αλάτι μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Ψιλοκόβετε το μπέικον και το ανακατεύετε με την κεφαλογραβιέρα, τα μήλα, το ροκφόρ, τους κρόκους των αυγών, την καρυδόψιχα και την κρέμα γάλακτος. Ενσωματώνετε κατόπιν τη μαρέγκα ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις.

Βήμα 3

Τοποθετείτε σε 2 στρογγυλά ταψάκια τα δύο φύλλα της σφολιάτας και μοιράζετε το μείγμα του τυριού. Ψήνετε στους 180°C 30′, μέχρις ότου οι κις να αποκτήσουν ρόδινο χρώμα. Σερβίρετε αμέσως, αφού γαρνίρετε με μισά καρύδια και φετάκια μήλου.

Ιδέα

Η κις αυτή γίνεται εξαιρετική και με τη Σφολιάτα Βουτύρου Χρυσή Ζύμη που δίνει αφράτο φούσκωμα και τέλεια φυλλοποίηση.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 συσκευασία Σφολιάτα Χρυσή Ζύμη
200 γρ. κεφαλογραβιέρα
6 αυγά
1 φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος
160 γρ. ροκφόρ λειωμένο με το πιρούνι
8 φέτες μπέικον
3 μήλα ψιλοκομμένα ή τριμμένα στον τρίφτη και μισό μήλο κομμένο σε φετάκια για το γαρνίρισμα
80 γρ. καρυδόψιχα και μερικά καρύδια για το γαρνίρισμα
50 γρ. βούτυρο
λίγο αλάτι