Κοπεγχάγη σε φόρμα

Κοπεγχάγη σε φόρμα

Yλικά για 2 φόρμες
Μέτριας Δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας Δυσκολίας

Βήμα 1

Αλέθετε στο μπλέντερ την αμυγδαλόψιχα και την ανακατεύετε με τη φρυγανιά. Προσθέτετε το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι. Χτυπάτε σε ένα μπολ τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη και ρίχνετε το χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού, το κονιάκ και το μείγμα με τα αμύγδαλα.

Βήμα 2

Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα και την ενσωματώνετε στο μείγμα με απαλές, κυκλικές κινήσεις. Στρώνετε σε δύο στρογγυλές φόρμες από 5 φύλλα κρούστας, αλειμμένα με βούτυρο. Μοιράζετε στις φόρμες το μείγμα και το σκεπάζετε πρώτα με τα φύλλα που εξέχουν. Κατόπιν στρώνετε σε κάθε φόρμα από άλλα 4 φύλλα κρούστας αλειμμένα με βούτυρο.

Βήμα 3

Περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο και χαράζετε ακτινωτά. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο 50’ περίπου. Βράζετε 5’ τη ζάχαρη με το νερό, το μέλι και το χυμό του λεμονιού. Περιχύνετε τα δύο γλυκά με το σιρόπι, αφού κρυώσουν για 10’, και γαρνίρετε με μισά καρύδια.

Ιδέα

Το Φύλλο Κρούστας για Γλυκά Χρυσή Ζύμη απορροφά τη σωστή ποσότητα σιροπιού και παραμένει τραγανό.

 

Δείτε την τεχνική σιροπιάσματος στο ειδικό βίντεο που εφτιαξε η Χρυσή Ζύμη:

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 πακέτο ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ ΓΙΑ ΓΛΥΚΑ ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ
3 φλιτζάνια του τσαγιού αμυγδαλόψιχα
1 φλιτζάνι του τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
1 1/2 κοφτό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού κοφτό κανέλα
6-7 αυγά
λίγο αλάτι
3-4 κουταλιές κονιάκ
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
ο χυμός και το ξύσμα 1/2 πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο
μισά καρύδια για το γαρνίρισμα

Για το σιρόπι

3 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
1 φλιτζανάκι του καφέ μέλι
ο χυμός 1/2 λεμονιού