Κοτόπιτα με πράσο

Κοτόπιτα με πράσο

Για 1 μέτριο ταψί
Μέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας δυσκολίας

Βήμα 1

Σε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα πράσα, τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε από τη φωτιά και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Βήμα 2

Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το αβγό, τον άνηθο, τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι, την κρέμα, το κασέρι και το ξεψαχνισμένο κοτόπουλο και ανακατεύουμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.

Βήμα 3

Λαδώνουμε το ταψί και απλώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας ένα ένα, αφού τα λαδώσουμε πρώτα με ένα πινέλο. Στρώνουμε τη γέμιση και τελειώνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα τα οποία επίσης λαδώνουμε. Ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η πίτα.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 συσκευασία Φύλλο κρούστας για πίτες Χρυσή Ζύμη
½ κούπα έ.π. ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον για την επάλειψη
6 πράσα, σε ροδέλες q 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες
500 γρ. λευκά μανιτάρια, καθαρισμένα, σε καρέ
2 κ.σ. χονδρό σιμιγδάλι q 1 αβγό
½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
3-4 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
αλάτι και πιπέρι
400 ml φυτική κρέμα γάλακτος
250 γρ. κασέρι, χονδροτριμμένο
2 στήθη κοτόπουλου, βρασμένα και ξεψαχνισμένα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αλμυρές
Πίτες